laupäev, 19. september 2015

Pohla-õunakeeks

Katsetasin esimest korda keeksi. Kuna praegu on rikkalik õunaaeg ja kapis seisid veel hiljuti metsast korjatud pohlad, siis mõtlesin need kuidagi ära kasutada. Nii saigi valmis hooajasaadustest üks väga maitsev õuna-pohla keeks.



Retsepti idee leidsin blogist: http://lottablogi-attol.blogspot.com.ee/2015/05/pohla-ounakeeks.html 
Muutsin ja kohendasin seda veidi enda järgi.

Vaja läheb:
300 g jahu 
200 g suhkrut
180 g võid
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
2 õuna
3 muna
250 g pohli
natuke tuhksuhrut pealeraputamiseks




Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja kaneel. Eralda munakollased ja valged. Mikserda toasoe või suhkruga ja lisa munakollased. Mikserda uuesti hoolikalt läbi. Lisa jahusegusse. Pese ja koori õunad. Lõika veeranditeks ja eemalda sisud ning riivi suure riiviga. Riivitud õunad pane eraldi kaussi ning lisa lahtiklopitud munavalged. Lisa kausi sisu aeglaselt segades jahusegule. Jätkates rahulikku segamist, lisa pohlad. Kalla keeks võiga määritud vormi ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes tund aega. Valmis keeksi kontrolli puutikuga.Tõsta ahjust välja ja lase 15 minutit jahtuda. Raputa sõeala abil peale tuhksuhkur.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar