reede, 9. oktoober 2015

Tagurpidi õunakook ehk tarte Tatin


Selle koogi küpsetamise idee tuli mul ühel suvel, kui ma käisin Prantsusmaal. Ma olin lugenud, et see kook pidi olema üks kuulus prantsuse magustoit ja kuna välismaal olles seda maitsta ei õnnestunud, siis otsustasin selle ise järgi proovida. See erineb tavalisest õunakoogist selle poolest, et õunad on koos suhkruga küpsetatud vormi põhjas ja peal on tainas. Hiljem serveerimisel keeratakse kook aluse peale pahupidi, nii et õunad jäävad peale.







Koostis:

Vormi põhjale: 

50 g võid
1,5 dl fariinsuhkrut
4-6 õuna

Tainas:

1,5 dl nisujahu
1 sl kardemoni
1 tl küpsetuspulbrit
100 g pehmet võid
100 g suhkrut
2 muna



1. Määri või ühtlase kihina vormi põhjale ja raputa peale fariinsuhkur. Koori ja viiluta õunad ning lao fariinsuhkru peale.
2. Sega kokku jahu, kardemon ja küpsetuspulber. Taina valmistamiseks lisa pehmele võile esmalt suhkur ja sega ühtlaseks. Nüüd lisa ühekaupa munad, seejärel maitsestatud jahu.
3. Laota tainas õunte peale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni pind on kuldpruun.
4. Lase hetk jahtuda ja kummuta kook serveerimisalusele, nii et õuntega pool jääb pealmiseks.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar