reede, 9. oktoober 2015
Banaani-porgandi muffinid
Tervislik alternatiiv tavalistele nisujahust muffinitele. Need sisaldavad vaid vähesel määral rasvainet, ohtralt kaerahelbeid ja porgandit ning natuke rosinaid ja banaani. Tulid välja väga maitsvad. Eriti mõnusad on need soojalt, värskelt ahjust võttes. Väga head pidid olema need ka näiteks järgmisel päeval süüa hommikusöögiks koos piimaga segatult, mis teeb muffinid pehmemaks.
Retsept : http://siljafoodparis.blogspot.com.ee/2014/08/banaani-porgandi-muffinid.html
Vaja läheb:
3 dl jahu (1 dl võib olla kas täistera nisujahu või kaerajahu) - mina tegin ainult kaerajahuga
1 dl (pruuni) suhkrut - mina asendasin meega
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl riivitud muskaatpähklit - selle jätsin välja
0,5 tl soola
2 dl kaerahelbeid - mina kasutasin jämedaid kaerahelbeid - paremini sobiksid ilmselt peenemad kaerahelbed, sest siis tulevad muffinid pehmemad
1 dl rosinaid vm kuivatatud puuvilju (nt väiksemaks lõigatud aprikoose või ploome)
3 sl oliiviõli
1 suur muna
0,8 dl piima
3-4 keskmist porgandit (riivitult)
1 suur küps banaan (püreestatud)
Sega omavahel jahu, suhkur (või mesi), küpsetuspulber, muskaatpähkel ja sool, seejärel lisa kaerahelbed ja rosinad. Sega läbi ning lisa õli, muna, piim, peenelt riivitud porgandid ja püreestatud (nt kahvliga) banaan. Sega ühtlaseks tainaks ja jaota see 12 muffinivormi vahel (eelnevalt määri vormid õliga või vooderda paberist vormidega).
Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25-35 minutit, kuni muffini sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase umbes 10 minutit vormis taheneda ja tõsta seejärel restile jahtuma. Väga head nii soojalt kui ka jahtunult.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar