reede, 9. oktoober 2015

Gruusia hinkaalid

Khinkali




Sain omale sünnipäevaks raamatu "Minu kokaraamat", milles on erinevate riikide rahvustoidud. Otsustasin proovida siit midagi guusiapärast, milleks on hinkaalid. Need meenutavad pelmeene, kuid on suuremad ja rammusamad. Nende rahvuslikuks eripäraks on see, et neid süüakse taldrikult näppudega - haaratakse kinni tutikesest ja näksitakse hinkaali sisse auk, millest luristatakse välja vürtsikas puljong. Alles siis asutakse täidise kallale ning tutid asetatakse taldrikule.

Hinkaale sain päris korraliku taldrikutäie. Kõrvale jõin gruusia musta teed.





Retsept on pärit "Minu" sarja autorite raamatust "Minu kokaraamat".



20-25 hinkaali (mina vähendasin pisut koguseid ja sain 15 hinkaali)

Tainas:
500 g nisujahu
2 dl vett 
1,5 tl soola

Täidis:
400 g sea- või segahakkliha
1 hakitud sibul
soola
musta pipart
tüümiani või värsket hakitud koriandrit (selle jätsin välja)
1 dl puljongit

Täidise tegemiseks pruunista hakkliha ning maitsesta soola, pipra ja tüümiani või koriandriga. Lisa puljong, et segu oleks mahlane. 
Sõelu jahu kaussi ja lisa soolaga segatud vesi. Sõtku tainast põhjalikult ja rulli siis õhukeselt lauale. Lõika umbes 10 cm läbimõõduga ümmargused kettad ja rulli need veel õhemaks. Hinkaalitegu ei ole lihtne pelmeenitegu. Tainas tuleb rullida väga õhukeseks - mida õhem ja siidisem tainas, seda sulnim hinkaal. Aga laguneda see ka ei tohi. 
Pane igale tainakettale 1 sl täidist, tõsta tainas äärtest keskele kokku ja keera tutikike.
Keeda soolaga maitsestatud vees, kuni hinkaalid pinnale tõusevad. 
Hinkaale tuleb süüa kuumalt. Kui need on juba jahtunud, siis praetakse kiirelt ahjus üle ja on taas väga maitsev.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar